сряда, 21 юни 2017 г.

Лятно слънцестоене

Днес е Лятното слънцестоене-един от най-заредените с магическа енергия дни в годината. В този момент Слънцето достига най-високата точка по еклиптиката. То ще ни огрява от своята висота в продължение на няколко дни и ще опложда с творяща енергия всичко в поднебесния свят. Огненият му диск символизира величието на мъжкият аспект на Божествеността. Това е най-дългия ден в годината символично отбелязващ победата на Светлината над Мрака и господството на Деня над Нощта.

Преди изгрева на Слънцето, Зората се бе нагиздила с красив съвпад на Луната с Венера. Така запечатало целувката от двете господарки на нощта, Слънцето ще отстъпи господството на Деня, на Нощта. А тя постепенно ще започне да расте и да ни напомня, че освен от външни и видими постижения имаме нужда и от вглъбеност, вкореняване, връзка с миналото и традициите, семейството и дома.Емоциите и чувствата с които Луната и Венера поставят своя печат, ще задават тона и посоката във всички сфери на живота, но както знаем те звучат най-на място в личните взаимоотношения. Позволете си да изразите чувствата си към тези които са ви симпатични, които обичате и с които ви свързват топли чувства и привличане.

Днес е и горния съвпад със Слънцето и Мeркурий, който също поставя печат върху предстоящия летен сезон. Нека той ви донесе интелектуално озарение. Не пренебрегвайте нито едно хрумване, новина или внезапно завладяла ви идея. Слънцето което днес притежава божествена власт върху всичко ще им предаде мащаб и енергия за реализация. Тази максимална фаза в Слънчево-Меркуриевия цикъл ни дава възможност да преживеем този ден максимално осъзнато,защото всички действия, намерения, мисли и думи днес, и съответно техните последствия притежават сега мощна сила. Съсредоточете се в себе си, в пълно приемане на текущите ситуации, бъдете наблюдатели на вътрешните и външните процеси протичащи днес.

Прекрасно време за пътувания и пътешествия. Бъдете в движение, не се застоявайте на едно място, прекарайте повече време сред природата. Движението и връзката с природните сили ще ви заредят с енергия, бодрост и сила. Светлината е в изобилие, природата тържествува и ни разкрива богатство от цветове, аромати и звуци. Окъпете се в слънцето, в морето, прекарайте целият ден навън. А сега той е дълъг, най-дългия в годината, продължава повече от 15 часа. Нека заряда, който Слънцето ни дава днес и с който ще продължи да ни захранва и в следващите два дни, пробуди у нас съзидателни стремежи и несломим дух.

Няма коментари:

Публикуване на коментар