вторник, 9 май 2017 г.

11 май, В Пълнолунието на Божествената сватба

Пълнолунието настъпва в сряда срещу четвъртък 11 май, малко след полунощ. Ако се разходите по залез или зазоряване ще можете да наблюдавате дисковете на небесните светила разположени едно срещу друго. Истинска космическа сватба!


Един от най-магичните и потайни моменти през годината се отбелязва с пълнолунието през май, което се разполага по оста на тропическите Телец-Скорпион.  На този ден се е родил Буда, а  древната келтска култура се свързва с отбелязването на празника Белтейн. Всяка религиозна култура отбелязва този ден в своя календар. Това е празникът на Земята, пирът на Природата, Божествената сватба между небето и земята, когато Великата майка, Богинята на плодородието е коронясвана с венци от цветя и почитана с песни, танци и веселие. Този ден бележи началото на лятото, когато цялата природа достига върха на своята сила и енергия, хората, растенията и животните се подготвят за предстоящите топли месеци. Това е времето за любов и единение.

В тази нощ на вълшебства първото ми послание е към дамите. Ако не сте чародейки и лечителки, и не танцувате цяла нощ около вековно дърво сред цветята и музиката на птиците, постарайте се да не пренебрегвате малката магьосница, която спи у всяка жена. Та нали и у вас живее поне една Лунна богиня? Излезте сред природата и се насладете на красивия залез и уханния аромат на цъфналите дървета и цветя. Полежете в зелената трева и се опитайте да почувствате в себе си силата на Земята. Слейте се с нея! Наберете цветя и ги отнесете у дома, за да съединят дома ви с изобилието на живия свят навън. А вечерта под пълната Луна си направете малък олтар вкъщи, поставете бяла свещ, украсете я с червени и бели панделки и пролетни цветя, запалете благовония и подредете цветята и много зелени листа. Изразете със собствени думи признателността към Природата, към свещения съюз и новия живот, проникващ във всичко. Още по-добре ще бъде, ако имате любимо дърво и е възможно да направите своя малък ритуал около него. Празнувайте живота, сексуалната си мощ, сливането на духа и материята, съвършения баланс, раждащ живот. А  на разсъмване, отидете в градината, в парка, или в гората и съберете роса от растенията, цветята и тревата. Измийте лицето си с тази роса, за да бъдете здрави през останалата част на годината.

Второто послание е валидно за всички и най-вече за тези, които желаят да се превърнат в силни личности. Сега е моментът да опознаете и овладеете собствената си сила, да пречистите съзнанието и душата си и да се свържете с огромния енергиен и творчески потенциал, с който са надарени всички човешки същества. Възможно е през този ден, да почувствате особен прилив на енергия, граничеща с маниакалност за преследване на целите. Ако се нуждаете от проницателност, озарение или самодисциплина за да подобрите състоянието на дадена област в живота си, сега е моментът да й се посветите с отдаденост и да я изследвате целенасочено и неуморно. Тригона на Сатурн към стимулиращия обмен между Меркурий и Уран ще ви помогне. Търсeте зародиша на случващото се около вас и много вероятно е да го намерите. Сега може да ви се разкрият неподозирани истини - както за близките ви, така и за вас самите, са обективната и субективната реалност,  да откриете пътища,  да отворите врати, които до сега са били затворени за вас .

Интензитетът на емоциите ви макар и да не бъде видим с просто око, може да бъде усетен от сексуалния ви партньор. Нощта на Божествената Сватба, отбелязва най-любовното денонощие в годината. През тази нощ и в дните които я предхождат и следват, не бива да се боите да покажете страст, дори ако обичайно това не е силната ви страна.

Ако ви е трудно да различавате доброто от злото, то сега ще можете ясно да направите своята преценка. Марс и Нептун са в стресиращ обмен но той може да бъде използван. Можете да разпознаете, преодолеете и надмогнете себе си и негативните си качества, фанатични нагласи, зависимости и пристрастия - към хора, навици и предмети. Да се освободите от нечие обсебващо присъствие или от собствената си обсебваща страст към някого, от натрапчивите мисли и импулси, от склонността да злоупотребявате с власт, чужди финанси, сила, от негативни проявления и слабости на характера като ревност, зависимост, саморазрушителни импулси, подозрение, вина, отмъщение и страх от изоставяне.

Възможно е да се почувствате също особено чувствителни към чуждото страдание и болка. Ще го откривате с лекота, дълбоко под маските и социалните роли на хората около вас. Може да ви жегне стар спомен, отдавна потулена душевна рана, която внезапно да се обостри и да ви напомни за преживяната болка. Сега е моментът да надникнете в най-скритите сенчести кътчета на вашата същност. Ще имате достъп до всички тайни оръжия на душата си, за да я излекувате. Осъзнаването ще е ваш съюзник, но не разчитайте на споделяне. Пластовете ще се разместят бурно, ще ви направят по-силни, но ще останат скрити за чуждия поглед. Оголването днес е равнозначно на уязвимост. Пазете се от крайности и избягвайте всякакви манипулации и рискове. Не търсете врагове, защото лесно ще ги намерите. Търсете приятели, хора с които да споделите всичките си материални и душевни богатства, за да привлечете Любовта и Изобилието в живота си.

На всички пожелавам вълшебни нощи и богати на съкровени преживявания дни!


Няма коментари:

Публикуване на коментар