петък, 9 декември 2016 г.

Слънце/Сатурн- цикълът на реализацията

Съвпада на Сатурн със Слънцето на 10 декември е фундаментален, ключов за годината момент на рестарт и пренастройка. Този взаимообмен ограничава мъжкия принцип и липсата на активно изразена яннска енергия става очевидна. Марс, намирайки се в градуса на своята екзалтация би могъл да компенсира с изява на сексуалност и воля, но въпреки това, особено ако естествени условия за тяхната проява липсват, не е изключено да почувствате изострен песимизъм и самокритичност. Предстоящото пълнолуние във вторник срещу сряда допълнително изостря, но и осветява темите, които би следвало да поставим като приоритет за реализация през следващата година.

Съвпада се случва веднъж годишно и отбелязва началото на нов Слънчево-Сатурнов цикъл и ни приканва да обърнем внимание на нивата на лична компетентност и умението съзнателно да фокусираме вниманието си в конкретни житейски области. Доброволното уединение в тези дни може да се окаже изключително продуктивно, особено ако вниманието бъде насочено към дела изискващи съсредоточеност, дисциплина и концентрация. Струва си в този момент да направим знакови постъпки, малки ритуали, жестове, да проведем разговори, акцентиращи върху теми, които разпознаваме за себе си като приоритети, стратегически цели, лични стремежи и сюжети, чието проявление бихме желали да видим проектирано в реалността.

Полезно е също да изследваме в кои ситуации се налага да насочим силата и съзнателните си намерения, и да поемем лична отговорност чрез активно поемане на инициатива и готовност за самостоятелни действия, без да разчитаме на помощ или чужди инициативи. Ситуациите които попадаме в този момент ни подсказват къде "трябва" е по-важно от "искам", ситуации в които на първо място стоят чувството за дълг, необходимостта, задължението или принудата. Но това е време за осъзнаване на отговорността, както и на ползите от нея. Животът може да ни постави изисквания да се разплатим за стари дългове, а пропуски, грешки, безотговорност или некомпетентност проявени в миналото, могат да станат причини за застой и фундаментални проблеми. От друга страна, това е време за признаване на заслугите и професионализма,за награди, повишение на професионалния и социалния статус, укрепване, узаконяване, подновяване или сключване на нови съюзи за онези, които през последната година са се проявили като надеждни и компетентни професионалисти, партньори и личности като цяло.

Наборът от възможни решения на ключови житейски ситуации в този момент е изключително ограничен, но онези, които съществуват предоставят реални и надеждни възможности, които едва ли ще ни подведат или разочароват, особено на фона на подкрепата която новият Слънчево-Сатурнов цикъл получава от Юпитер. Въпреки че Юпитеровото присъствие дава указания за допълнително натоварване или допълнителни отговорности, това са пътища и шансове, от които не следва да се отказваме, защото в последствие те неизбежно да поднесат богат урожай. Особено ако не очакваме незабавен резултат и сме готови да полагаме системни усилия. Но пък и успехът няма да е мимолетен.

Поставете си реалистични цели, последвайте синхроничността и вътрешното си чувство и се съсредоточете върху най-важните си ценности и житейски стремежи.

Успех!

1 коментар:

  1. градусите на екзалтация сe отчитат по сидеричния зодиак, а не по тропическия :)

    ОтговорИзтриване